ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
        ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 1998
                     στη     Σύσκεψη παραγόντων
(Κυριακή  8-6-98 ώρα 11 π.μ. στο Δημαρχείο Δάφνης)

Συμμετέχουν : Δημοτικό συμβούλιο και όλοι οι φορείς του χωριού ( σύλλογοι
Δαφναίων Αθήνας , Πάτρας , Εξωτερικού , σύλλογοι Γονέων , πολυτέκνων κ.λ.π. συνεταιρισμός κτηνοτρόφων  , επαγγελματίες , κλήρος , δάσκαλοι κ.λπ.) και όσοι πολίτες ενδιαφέρονται και έχουν προτάσεις.

Ειδοποιούνται  όλοι οι παραπάνω φορείς με έγγραφη πρόσκληση του Δήμου
και ενημερώνονται οι πολίτες με αναρτημένες ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις.
Οι ειδοποιήσεις-ανακοινώσεις  πρέπει να περιέχουν τα θέματα προς συζήτηση και να έχουν σταλεί μέχρι 20 Μαϊου .

Προτείνονται τα παρακάτω θέματα:
    α) Καθορισμός πλαισίου εκδηλώσεων
    β)          >>    γενικής επιτροπής οργάνωσης και διεξαγωγής εκδηλώσεων
  και   επιτροπών  τομέων των εκδηλώσεων
    γ)          >>      οικονομικών πόρων.
    δ)  Σύνταξη   προγράμματος εκδηλώσεων.

Την όλη ευθύνη των εκδηλώσεων έχει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο και αποφασίζουν για τις επιτροπές. Οι επιτροπές έχουν ελευθερία κινήσεων στον τομέα αρμοδιότητάς των , μέσα βέβαια στο καθορισμένο πλαίσιο εκδηλώσεων.

Α. Προτείνεται σαν πλαίσιο εκδηλώσεων το παρακάτω που καθορίζεται από
τους εξής στόχους:

1. Την αγάπη τον σεβασμό και την συντήρηση παραδοσιακών και λαογραφικών στοιχείων του χωριού (Πολιτιστικός στόχος).

 Γι αυτόν τον στόχο οι εκδηλώσεις πρέπει να περιέχουν:

    α. Συγκρότημα παραδοσιακής δημοτικής μουσικής με έμφαση σε τοπικά τραγούδια , με αφηγηματική εισαγωγή για την δημοτική μουσική , καθώς και με ανάλυση , αν υπάρχουν στοιχεία και είναι δυνατόν , για κάθε παιζόμενο τραγούδι. Μετά από αυτά χορευτική μουσική για όλο τον κόσμο.

    β. Διαγωνισμός στο παραδοσιακό τραγούδι από ερασιτέχνες τραγουδιστές.

    γ. Χορευτικά συγκροτήματα δημοτικών χορών με αφήγηση για κάθε
χορευτικό κομμάτι ( π.χ. χορευτικό τμήμα συλλόγου Δαφναίων Πάτρας).

    δ. Διαγωνισμοί παραδοσιακών γλυκών , Ζωγραφικής , έκθεσης σε κείμενο νεοελληνικής γλώσσας με θέματα για το χωριό.

    ε. Εκθέσεις ειδών λαϊκής τέχνης , είδη εξοπλισμού χωριάτικου σπιτιού
, είδη ένδυσης , παραδοσιακά εργαλεία αγρότη , κτηνοτρόφου , τεχνίτη κλπ.
, φωτογραφικό υλικό παλιών γεγονότων και προσώπων.
 

2. Συνάντηση παλιών φίλων και συγχωριανών και γνωριμία των νέων με το χωριό και με άλλους νέους από το χωριό ή καταγόμενους από το χωριό και σύσφιξη δεσμών και σχέσεων μεταξύ τους και με το χωριό που τους ενώνει (Συναισθηματικός στόχος).
Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με τη συνάντηση , το κοινό γλέντι που πρέπει να οργανωθεί  και στο χώρο των εκδηλώσεων , την οργάνωση συναντήσεων παλιών συμμαθητών και δασκάλων , των εκδρομών στις ωραίες τοποθεσίες( Μοναστήρι , Μάννα , Σμίξη , Χαλίκι Λάδωνα , Λίμνη ), και την οργάνωση και
διεξαγωγή βραδιάς  νέων με συγκρότημα νεανικών ρυθμών σε επιλεγμένο χώρο. Οι νέοι θα γνωρίσουν το χωριό των γονιών , θα γνωρίσουν τα παραδοσιακά του στοιχεία , θα γνωρίσουν τις ωραίες τοποθεσίες του ,όμως θα δεθούν περισσότερο με αυτό αν τους προσφερθούν και κάποια στοιχεία , όπως οι σημερινοί μουσικοί ρυθμοί , ο αθλητισμός , η διασκέδαση.
Μπορώ να πω ότι πολλοί νέοι έρχονται στο χωριό το καλοκαίρι γιατί έχειντίσκο , καφετερία-μπαρ και θα ήταν ευχής έργο , αν υπήρχε και πισίνα-μπαρνα έρχονταν και για το μπάνιο τους από τον Ιούλιο. Πρώτος στόχος είναι νακαταφέρεις να φέρεις αυτή τη γενιά στο χωριό για διακοπές . Μετά και δένονται με το χωριό και αγαπάνε τα παραδοσιακά στοιχεία του , όπως τα  τραγούδια με τα οποία διασκεδάζει ο παππούς και ο πατέρας τους.
Το να ζητάς όμως από αυτά τα παιδιά να διασκεδάζουν μόνο με τους παλιούς ρυθμούς είναι ουτοπία. Είναι σαν να θέλουμε να διασκεδάσουμε εμείς οι παλιοί με βυζαντινά τροπάρια ή  να κολυμπήσει ο οιοσδήποτε το ποτάμι κόντρα στη ροή του.

3. Διεργασίες σε θέματα-προβλήματα του χωριού , όπως π.χ. είναι το δημογραφικό πρόβλημα και η ανάπτυξη. Επίσης η κίνηση του χωριού αυτές τις μέρες ενισχύει την αγορά και την τοπική οικονομία γιατί δουλεύουν τα μαγαζιά , τα κέντρα διασκέδασης κλπ. (Αναπτυξιακός στόχος)

 Πρωτεύοντα ρόλο σε έναν τέτοιο στόχο θα παίξει η διεξαγωγή Διημερίδας Ανάπτυξης όπως θα την λέμε. Αυτή περιέχει εισηγήσεις για θέματα-προβλήματα , συζητήσεις , ζυμώσεις , ίσως και αποφάσεις δέσμευσης παραγόντων ,  συγκροτήσεις επιτροπών μελέτης και έρευνας  ή υλοποίησης ή παρέμβασης.

¶λλη εκδήλωση που προτείνεται , είναι η πραγματοποίηση διαγωνισμού τοπικών προϊόντων με έπαθλα.

Β. Σαν γενική επιτροπή εκδηλώσεων προτείνεται να είναι κατά σειρά προτίμησης  ο δήμαρχος , ο αντιδήμαρχος , ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου , σύμβουλοι , πρόεδροι συλλόγων ή και διάφορα δραστήρια πρόσωπα. Αυτό αποφασίζεται από το Δημοτικό συμβούλιο.
Η γενική επιτροπή  εποπτεύει το έργο των επιτροπών τομέων και επεμβαίνει όταν της ζητηθεί η γνώμη της ή όταν συμβούν ακραία περιστατικά. Η σωστή λειτουργία βέβαια επαφίεται στην αξιοπιστία την καλή θέληση και την ικανότητα  των εμπλεκομένων στις επιτροπές.
 
 
 

 Σαν επιτροπές τομέων των εκδηλώσεων προτείνονται :

1. Επιτροπή Θεάματος
(ορχήστρα δημοτικής μουσικής-θέατρο-καραγκιόζης-κουκλοθέατρο) .

α. Αυτή η επιτροπή θα έχει την ευθύνη οργάνωσης και επιμέλειας διεξαγωγής προγράμματος με συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής που θα περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια με έμφαση σε τοπικά τραγούδια , με αφηγηματική εισαγωγή για την δημοτική μουσική , καθώς και με ανάλυση , αν υπάρχουν στοιχεία και είναι δυνατόν , για κάθε παιζόμενο τραγούδι. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαγωνισμό από ερασιτέχνες τραγουδιστές Τέτοιοι θεωρούνται όσοι δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ σε ορχήστρα επί πληρωμή. Επίσης μπορεί στο ίδιο πρόγραμμα να μπει το χορευτικό του συλλόγου Δαφναίων Πάτρας. Μετά από αυτά θα ακολουθήσει χορευτική μουσική για όλο τον κόσμο.
Μέλημα της επιτροπής είναι να κλείσει το συγκρότημα , να καθορίσει το πλήρες πρόγραμμα τραγουδιών και κειμένων  που θα διαβαστούν γι αυτά στην εκδήλωση , να συγκεντρώσει αν είναι δυνατόν εγκαίρως τις υποψηφιότητες για τον διαγωνισμό και τα τραγούδια στα οποία θα διαγωνιστεί κάθε υποψήφιος , για να τα έχει υπ΄ όψιν της η ορχήστρα.
 Σαν συγκρότημα προτείνεται το συγκρότημα Σκαλιώτη-Καρατάσου-Ηλία από τα πρώτα σε ποιότητα παραδοσιακής μουσικής στην Ελλάδα με εμφανίσεις πολλές στην τηλεόραση. Το κόστος είναι 500-600 χιλιάδες περίπου για ένα βράδυ.
 Μπορεί η επιτροπή να ενοικιάσει το χώρο των εκδηλώσεων σε ιδιώτη ή σύλλογο για την πώληση συγχρόνως φαγητού-ποτού. Αν η εκδήλωση αυτή γίνει Παρασκευή 21-8 δεν θα επηρεάσει τυχόν επαγγελματίες που θα θελήσουν να έχουν ορχήστρα. Μπορούν να το κάνουν αυτό , Σάββατο και Κυριακή 22 και 23 - 8  αντίστοιχα.

β.  Επίσης μπορεί να κλειστεί  περιοδεύων θίασος για παράσταση και καραγκιόζης και κουκλοθέατρο για τα μικρά παιδιά.

Σαν επιτροπή οργάνωσης αυτού του προγράμματος προτείνονται:
 Δήμαρχος , Ζηρόγιαννης Αθανάσιος Δημοτικός σύμβουλος ,Φελεμέγκας Μιλτιάδης γραμματέας του Δήμου , Τσανές Παναγιώτης παρουσιαστής του όλου προγράμματος

2. Επιτροπή ανάπτυξης (οργάνωσης και διεξαγωγής της διημερίδας ανάπτυξης).

 Μέλημα της επιτροπής είναι:

  α. Δημοσιοποίηση της διεξαγωγής της διημερίδας στο ευρύ κοινό με ανακοινώσεις και ειδοποίηση όλων των φορέων. Επίσης ειδοποίηση από λίστα κάποιων δραστήριων ξενιτεμένων συμπατριωτών , καθώς επίσης και κάποιων δραστήριων και συμπατριωτών  που μένουν στο χωριό.
Αυτό θα πρέπει να γίνει από 10-6 . Δηλώσεις για εισηγήσεις θα γίνουν μέχρι 15-8 στην επιτροπή. Ύστερα θα καταρτιστεί το πρόγραμμα της διημερίδας.

  β. Κοινοποίηση προγράμματος. Προετοιμασία χώρου . Προτείνεται η διαμόρφωση προς τούτο του δημοτικού καταστήματος πρώην Κοροντζή λόγω της μεγάλης του χωρητικότητας για απρόβλεπτο αριθμό ατόμων. Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν , υπάρχει η εναλλακτική λύση της Δημαρχίας ή του Δημοτικού σχολείου.

  γ. Επιμέλεια διεξαγωγής  - ηχογράφηση – καταγραφή στοιχείων . συγκέντρωση γραπτών εισηγήσεων και ίσως και έκδοση ενημερωτικού δελτίου με αυτές από την επιτροπή ή τον Δήμο.

 Προτείνεται η διεξαγωγή της να γίνει από ώρα 10.00 πμ. έως 14.30 και 17.30 έως 20.00 στις 22-8 και από 10.00 έως 14.30 και 17.30 έως 20.30 της 23-8.
 Το πρόγραμμα προτείνεται να ανοίγει με σύντομο χαιρετισμό μέλους της επιτροπής και του Δημάρχου και μετά να γίνουν οι εισηγήσεις μέχρι και το δεύτερο πρωϊ της 22-8. Οι εισηγητές μετά το τέλος της εισήγησης θα δέχονται
διευκρινιστικές ερωτήσεις. Στο απόγευμα από 17.30 έως 20.30 της 22-8
 θα γίνει ελεύθερη συζήτηση , συμπερασματικός απολογισμός , καταγραφή και κωδικοποίηση , καθορισμός επιτροπών μελέτης και έρευνας, επιτροπών παρέμβασης , επιτροπών υλοποίησης και πανηγυρικό κλείσιμο. Χρήσιμο θα είναι σε αυτό το κλείσιμο της διημερίδας να παρίστανται προσκεκλημένοι υπουργοί , βουλευτές , νομάρχης , νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.λ.π.  να ακούσουν κωδικοποιημένη λίστα αιτημάτων και αν κάποιος θέλει να έχει και το λόγο .
Θέμα εισήγησης στην διημερίδα μπορεί να είναι ότιδήποτε έχει σχέση με το χωριό. Έτσι  μπορώ να αναφέρω κάποια από αυτά :

  α. Το δημογραφικό πρόβλημα (το κυρίαρχο πρόβλημα)του χωριού (Στατιστική ιστορική αναδρομή-τελευταία απογραφή-Ενεργός πληθυσμός-Ανάλυση σε πίνακες του τωρινού πληθυσμού κατά ηλικία , κατά επάγγελμα , μορφωτικό επίπεδο , οικονομική κατάσταση – Δημογραφική εικόνα σχολείων –Πρόβλεψη, προοπτική-Καταγραφή επιστημόνων τεχνικών συμπατριωτών εντός και εκτός Δάφνης).

 β. Γεωργία-Κτηνοτροφία του χωριού (Στατιστικά δεδομένα-πίνακες με κατηγορίες αγρών –πίνακες με κατηγορίες ζώων , εισοδήματα , στοιχεία διαβίωσης αγροτοκτηνοτρόφων , νέες μονάδες-προοπτική).

 γ. Ιστορία-Προϊστορία Δάφνης(αρχαίοι οικισμοί-ιστορικά στοιχεία για το χωριό και τον πέριξ χώρο).

δ. Παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία Δάφνης (Εκκλησίες -Βρύσες-γεφύρια
Καταστροφές-προοπτική επανόρθωσης -κόστος-πηγές χρηματοδότησης)

ε. Προτεινόμενα μοντέλα ανάπτυξης Δάφνης (Οικολογική παραγωγή-βιοκαλλιέργεια , τουρισμός ,  αγροτοτουρισμός , εναλλακτικός τουρισμός , παραγωγή-αγορά , επενδύσεις).

 Εισηγητές με το ίδιο θέμα μπορεί να είναι πολλοί και καλό θα είναι να καταθέτουν  διαφορετικές προτάσεις για να γίνει ζωντανή και δυναμική άρα
και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

 Κόστος εκδήλωσης υπολογίζεται σε 100 χιλιάδες για αναψυκτικά και καφέδες που θα προσφερθούν στη διάρκεια της διημερίδας.

 Σαν ελάχιστος κατάλογος προσκεκλημένων προτείνεται σε  παρακάτω πίνακα . Βέβαια δεν πρέπει να αποκλειστεί κανένας επιστήμων πχ. τεχνικός , γεωπόνος , οικονομολόγος που θα προσφέρει την γνώμη του και δεν θα είναι από το χωριό. Πρέπει να επιδιωχθεί μάλιστα να συμμετέχουν τέτοιοι εξιδεικευμένοι. Θα πρέπει να προσκληθούν επίσης οι φορείς της περιοχής ,καθώς και τα κοινοτικά συμβούλια των κοινοτήτων του νέου Δήμου Παϊων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για οποιονδήποτε θέλει να παρακολουθήσει την εκδήλωση αυτή.

  Σαν οργανωτική επιτροπή της διημερίδας προτείνονται: Δήμαρχος , Γιάνναρης Γεώργιος Καθ. Πανεπιστημίου , Σπηλιόπουλος Αναστάσιος Πρόεδρος παραλαδώνιου συνδέσμου , Κυριακόπουλος Ιωάννης δικηγόρος , Μακρής Χρήστος δικηγόρος , Τσιατάς Θεόδωρος μηχανικός , Μπουσιούτης Ιωάννης Καθηγητής Μ.Ε. , Ραμαντάνη-Θεοδωροπούλου Ευανθία υπάλληλος. Δήμου.

 
               Κατάλογος προσώπων προς πρόσκληση στην διημερίδα

1. Αδάμης Θεόδωρος του Κων/νου εργολάβος Δάφνη
2. Ανανιάδης Γεώργιος Συντ. Επιχειρηματίας Δάφνη
3. Ανανιάδης Παναγιώτης Υπ. Μονοπωλείου Δάφνη
4. Αντωνόπουλος Ιωάννης Έμπορος Πάτρα
5. Αντωνόπουλος Χαράλαμπος Καφετερία Δάφνη
6. Αρβανίτης Χαράλαμπος δικηγόρος Αθήνα
7. Ασημακόπουλος Αθανάσιος του Σταύρου Ιδιωτ. υπάλληλος
8. Ασημακοπούλου Θεοδώρα μηχανικός
9. Βασιλακόπουλος  Αναστάσιος   κτηνοτρόφος Δάφνη
10. Βομπίρης Νικόλαος Επιχειρηματίας Δάφνη
11. Γιάνναρης Γεώργιος Καθ. Πανεπιστημίου
12. Γιάνναρης Νικόλαος Καθ. Πανεπιστημίου
13. Δαλιάνης Ιωάννης Φωτογράφος
14. Δαφαλιά Μαρία Οδοντίατρος-Νομαρχιακός σύμβουλος
15. Δενδρινού Ελένη Πάτρα
16. Δημόπουλος Γεώργιος Έμπορος Δάφνη
17. Δουφεξής Γεώργιος Ταχυδρομικός – Κτηνοτρόφος Δάφνη
18. Δουφεξής Χαράλαμπος Φοιτητής Ανωτ. Εμπορικής
19. Ζαφειρακοπούλου Μαρία Καθηγήτρια Φιλόλογος
20. Ζηρόγιαννης Αθανάσιος του Γεωργ. Ιδ. υπάλληλος
21. Ζηρόγιαννης Πάνος Γιατρός
22. Ζηρόγιαννης Χαράλαμπος Χρυσοχόος
23. Θεοδωρόπουλος Ανδρέας Ψησταριά Δάφνη
24. Θεοδωρόπουλος Βασίλειος Κτηνοτρόφος Δάφνη
25. Θεοδωρόπουλος Νικόλαος  Κτηνοτρόφος  Δάφνη
26. Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης Συντ. Αστυνομικός
27. Καβελλάρης Αναστάσιος Οικονομολόγος
28. Καβελλάρης Αντώνιος Αγιογράφος
29. Καζάκος Δημήτριος επιχειρηματίας
30. Καραμέρος Γεώργιος Οδοντίατρος
31. Καστάνης Βασίλειος Έμπορος Δάφνη
32. Καυγάς ¶γγελος Ταξί Δάφνη
33. Κόλλιας θεόδωρος Δημόσιος Υπάλληλος
34. Κόλλιας Κων/νος Δάσκαλος
35. Κοντοβαζαινίτης Νικόλαος Δικηγόρος
36. Κοντοβαζαινίτης Ευθύμιος Γιατρός
37. Κοντοβαζαινίτης Βασίλειος Δημοσιογράφος
38. Κοροντζή Γεωργία χήρα Ιωάννου Επιχειρηματίας
39. Κοροντζής Αριστείδης τεχνίτης Δάφνη
40. Κοροντζής Σωτήριος Ιδ. Υπάλληλος
41. Κοροντζής Θεόδωρος Υπ. Μονοπωλείου
42. Κοροντζής Ιωάννης Υπάλληλος Εθνικού τυπογραφείου
43. Κοροντζής Κυριάκος Δημ. Υπάλληλος
44. Κοροντζής Νικόλαος Δάσκαλος
45. Κοσσιαράς Θεόδωρος Υπ. Ολυμπιακής
46. Κόττας Ιωάννης  Δικηγόρος
47. Κούνας Σπήλιος Κρεοπωλείο Δάφνη
48. Κουρέτσος Φώτιος Οδοντίατρος Δάφνη
49. Κουρής Γεώργιος γεωργός Δάφνη
50. Κουτσιουρής Ανδρέας Ιδ. Υπάλληλος
51. Κουτσιουρής Βασίλειος ταξί Δάφνη
52. Κουτσιουρής Ανδρέας Ιδ. Υπάλληλος
53. Κουτσιουρής Παναγιώτης Ιδ. Υπάλληλος
54. Κυριακόπουλος Γεώργιος του Αλεξ. Ιδ. Υπάλληλος
55. Κυριακόπουλος Θεόδωρος Ιδ. Υπάλληλος
56. Κυριακόπουλος Ιωάννης Δικηγόρος
57. Λαζανάς Σπύρος πρώην πρόεδρος Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας
58. Λαζανά Αλέξω Πρατήριο ¶ρτου Δάφνη
59. Λάππας Αθανάσιος του Αλεξ. Φοιτητής
60. Λάππας Ανδρέας Καθηγητής Μαθηματικός
61. Λάππας Ανδρέας Καθηγητής Φιλόλογος
62. Λάππας Ανδρέας Συνταξιούχος τραπεζιτικός
63. Λάππας Διαμαντής τεχνικός τηλεόρασης
64. Λάππας Θεόδωρος του Αλεξ. Φοιτητής
65. Λάππας Κων/νος Δικηγόρος
66. Λάππας Κων/νος Καθηγητής Φιλόλογος
67. Λάππας Παναγιώτης συνδικαλιστής ξενοδοχοϋπαλήλλων
68. Λεβέντης Ανδρέας Επιχειρηματίας Δάφνη
69. Λεβέντης Ανδρέας Λαογράφος
70. Λεβέντης Γεώργιος Δίσκο
71. Λεβέντης Περικλής καφενείο Δάφνη
72. Λεβέντης Χαράλαμπος Σιδηρουργείο Δάφνη
73. Μακρής Χρήστος Δικηγόρος
74. Μαλλή Αμαλία Οδοντίατρος
75. Μαλλής Ιωάννης Μηχανικός
76. Μαμάκος Αλέκος Δημ. υπάλληλος
77. Μάρης Μιχαήλ πρώην πρόεδρος Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας
78. Μαυραϊδής Κων/νος Δημ. υπάλληλος
79. Μαυραγάνης Παναγιώτης του Αλεξίου Βοηθός Σκηνοθέτη
80. Μιχαλόπουλος Ανδρέας συντ. ταχυδρομικός
81. Μπακαλάρος Χρήστος μηχανικός
82. Μουλακάκης Γεώργιος συνταξιούχος Μαθηματικός
83. Μπαλασόπουλος Δημήτριος Δικηγόρος Θεσσαλονίκη
84. Μπαμπίλη Μαρία μελισσοτρόφος Δάφνη
85. Μπάτος Γεώργιος του Θ. Ιδ. Υπάλληλος
86. Μπάτος Γεώργιος ανδρική ραπτική
87. Μπάτος Μιλτιάδης Χρυσοχόος
88. Μπερλέμης Παναγιώτης  πρόεδρος συλλόγου Καναδά
89. Μπουσιούτης Ανδρέας Ηλεκτρολόγος-τεχνικός τηλεόρασης
90. Μπουσιούτης Γεώργιος Μηχανικός
91. Μπουσιούτης Ιωάννης Καθηγητής Πληροφορικής
92. Μπουσιούτης Χαράλαμπος Δημ. Υπάλληλος Πάτρα
93. Μπουσιώτης Παναγιώτης Έμπορος Δάφνη
94. Παϊκόπουλος Ανδρέας Επιχειρηματίας
95. Παναγιωτακόπουλος Ευστάθιος Μηχανικός
96. Παναγιωτακόπουλος Κων/νος πρώην δημοτικός σύμβουλος
97. Παναγιωτακόπουλος Χαράλαμπος του Νικ. Δημ. υπάλληλος
98. Παναγιωτακόπουλος Χρήστος κτηνοτρόφος Δάφνη
99. Παναγόπουλος Ανδρέας Επιχειρηματίας
100. Παναγόπουλος Γεράσιμος Επιχειρηματίας Δάφνη.
101. Παναγόπουλος Γεώργιος του Γερασίμου Επιχειρηματίας Αθήνα
102. Παναγόπουλος Ευάγγελος Επιχειρηματίας
103. Παναγόπουλος Νικόλαος μελισσοτρόφος Δάφνη
104. Παπαδημητρακόπουλος Χαρ. Πρώην Δήμαρχος
105. Παπαδημητρίου Ανδρέας Επιχειρηματίας Καλαμάτα
106. Παπαδημητρίου Ανδριάνα Δασκάλα
107. Παπαδημητρίου Βασίλειος Οπωροπώλης-οικοδομικά υλικά Δάφνη
108. Παπαδημητρίου Κων/νος του Αγγελή Ιδ. υπάλληλος
109. Παπαναστασίου Αναστάσιος Μηχανικός
110. Παπαναστασίου Σπύρος Φοιτητής Νομικής
111. Παπαρρηγόπουλος Ιωάννης του Κων. Δικηγόρος
112. Παραρρηγόπουλος Ιωάννης του Βασ. Ιατρός
113. Παπαρρηγοπούλου Φόνη Καθ. Πανεπιστημίου
114. Παπαχαραλάμπους Σωτήριος Οικονομολόγος
115. Παπαχαραλάμπους Περικλής Ιδ. Υπάλληλος
116. Πετρόπουλος Ιωάννης δάσκαλος
117. Πετρόπουλος Κων/νος Έμπορος
118. Πλατάκος Αναστάσιος Αστυνομικός
119. Πλατανίτης Αθανάσιος Δικηγόρος
120. Ραμαντάνη Όλγα δασκάλα
121. Ραμαντάνης Παναγιώτης Έμπορος Δάφνη
122. Ραμαντάνης Χρήστος πρώην δημοτικός σύμβουλος Δάφνη
123. Ρηγόπουλος Φώτιος του Στεφ. Ιδ. Υπάλληλος
124. Σαϊτάνης Κων/νος του Αναστασίου ιδ. υπάλληλος
125. Σακελαρίου Κων/νος τεχνίτης Δάφνη
126. Σακκέτος Νικόλαος δάσκαλος πρώην πρόεδρος Νασίων
127. Σαμπάς Θεόδωρος Καθηγητής Μαθηματικός
128. Σκουρτσής Νικόλαος Στρατιωτικός
129. Σκουτέρης Ιωάννης Δικηγόρος
130. Σπηλιόπουλος Αναστάσιος Πρώην Δήμαρχος
131. Σπηλιόπουλος Ιωάννης Πρώην Διευθυντής Υπουργείου
132. Σπηλιοπούλου Ιωάννα Γιατρός
133. Σπηλιόπουλος Ιωάννης  του Νικολάου σύλλογος Πάτρα
134. Σπυρόπουλος Χαράλαμπος συνταξιούχος
135. Στεφανόπουλος Κων/νος Επιχειρηματίας Δάφνη
136. Συριόπουλος Γιάννης Συντ. Δημ. υπάλληλος
137. Συριοπούλου Βασιλική Καθηγήτρια Φυσικός
138. Συριοπούλου Μαρία Καθηγήτρια Φιλόλογος
139. Σωτηρόπουλος Ανδρέας Οικονομολόγος
140. Σωτηρόπουλος Θεόδωρος του Παν. Δημ. Υπάλληλος
141. Τερζής Γεώργιος Καθηγητής Μαθηματικός
142. Τράγκας Δημήτριος μέλος Ομοσπ. Καλαβρυτινών συλλόγων
143. Τράγκας Χρήστος τεχνίτης Δάφνη
144. Τράπαλη Ντίνα Επιχειρηματίας Νηπιαγωγός
145. Τράπαλης Βασίλειος Γιατρός Δήμαρχος Νικαίας
146. Τράπαλης Ιωάννης Συνταξιούχος  Μηχανικός
147. Τράπαλης Κων/νος Δημ. Υπάλληλος
148. Τράπαλης Χαράλαμπος Συνταξιούχος τραπεζιτικός
149. Τσανές παναγιώτης Μηχανικός , παρουσιαστής εκδηλώσεων
150. Τσιάλτας Νικόλαος Συντ. Αστυνομικός
151. Τσιατάς Θεόδωρος Μηχανικός
152. Τσίπος Γεώργιος κτηνοτρόφος
153. Τσίπος Παναγιώτης Δάσκαλος
154. Φελεμέγκας Νικόλαος Πρόεδρος συλλόγου γονέων
155. Φελεμέγκας Παναγιώτης τραπεζικός υπάλληλος
156. Φελεμέγκας Μιλτιάδης Γραμματέας Δήμου
157. Φουφρή Γεωργία Επιχειρηματίας
158. Φωτόπουλος Ανδρέας Ταβέρνα Δάφνη
159. Χρυσανθακόπουλος Αρχιμήδης Έμπορος Πρώην Δήμαρχος
160. Χρυσανθακόπουλος Παναγιώτης Οικονομολόγος-φωτογράφος
161. Χρυσανθακόπουλος Παναγιώτης του Ανδρέα Οικονομολόγος

Ας μου συγχωρεθούν ελλείψεις του παραπάνω πίνακα. Αυτός μπορεί να αυξηθεί  , ιδίως με ονόματα κατοικούντων στο χωριό νοικοκυρέων , που είναι αναγκαίοι στην διημερίδα και νέων  και ιδίως φοιτητών ,
που θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν για το χωριό.

3. Επιτροπή πολιτισμού
(οργάνωση και διεξαγωγή διαγωνισμών-εκθέσεων )

α. παραδοσιακού γλυκού  β. ζωγραφικής  δ. Έκθεσης ιδεών  ε. Έκθεσης λαογραφικού υλικού.
   Οι διαγωνισμοί ζωγραφικής και έκθεσης θα γίνουν στο Δημοτικό σχολείο. Η έκθεση λαογραφικού υλικού πρέπει να γίνει σε  αίθουσα που θα βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.
   Προτείνονται σαν επιτροπή: δημοτικός σύμβουλος , ένας Εκπαιδευτικός ή δυνατόν φιλόλογος , πρόεδρος γονέων δημ.σχολείου.
Προϋπολογισμός για αυτή την επιτροπή 100 χιλιάδες για προμήθεια διαφόρων υλικών.

4. Επιτροπή Νεολαίας
(οργάνωση και διεξαγωγή εκδηλώσεων  νέων-(αθλητικών , μουσικών).

 Αυτές οι εκδηλώσεις αφορούν και συσπειρώνουν τους νέους , ντόπιους και επισκέπτες. Πρέπει να είναι πλούσιες να έχουν γνωστοποιηθεί από καιρό και
να έχουν οργανωθεί και διαφημιστεί καλά.

   Προτείνω :α. Μουσικές εκδηλώσεις με οργάνωση και διεξαγωγή βραδιάς  νέων με συγκρότημα νεανικών ρυθμών(ροκ ξένο , Ελληνικό κ.λ.π.)
Ο χώρος της εκδήλωσης μπορεί να είναι και πρωτότυπος. Ετσι προτείνονται
εκτός της κεντρικής εξέδρας σαν πιθανοί χώροι :Η Αγία Τριάδα , ο ¶γιος Χαράλαμπος , ο γραφικός χώρος της απάνω βρύσης , κάποιο αλώνι του Αη Θαράπη , το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου , η Σειρήνα , ο Λάδων κλπ.

β. Αθλητικές εκδηλώσεις με ποδοσφαιρικό αγώνα , αγώνα μπάσκετ (καλό θα ήταν να είχαμε  γήπεδο μπάσκετ στο κέντρο του χωριού ,τότε θα είχαν πιο πολλούς θεατές άρα και ενδιαφέρον οι αγώνες) , βόλεϋ ή δυνατόν κοριτσιών , σκυταλοδρομίες με σάκους  , με αυγά , λαμπαδοδρομίες κ.λ.π.
Σαν επιτροπή προτείνονται: ένας δημοτικός σύμβουλος( Δουφεξής Ιωάννης ) , Μαλλής ιωάννης , Αντωνόπουλος Ιωαννης , Ασημακόπουλος Αθανάσιος  και ένας νέος του αθλητικού χώρου τουλάχιστον 18 ετών.

 Σημείωση: Όσες υπόλοιπες εργασίες των εκδηλώσεων δεν έχουν ανατεθεί , επιμερίζονται και ανατίθενται σε αυτές τις επιτροπές κατ΄εκτίμηση.

Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει και επιτροπή δημοσίων σχέσεων και διαφήμισης της εκδήλωσης και των επί μέρους τμημάτων της. Έτσι μέλημά της θα είναι η ανάρτηση σε μια μεγάλη και εμφανή ταμπέλα του γενικού προγράμματος και λεπτομέρειες για τα επί μέρους τμήματα αυτού. Επίσης μπορεί να παράγει διαφημιστικό υλικό που θα αναρτάται σε όλες τις γειτονιές και τα γύρω χωριά. Η επιτροπή αυτή θα ενημερώνεται από όλες τις επιτροπές και θα λειτουργεί ενημερώνοντας τον κόσμο για τα πάντα περί εκδηλώσεων.
Προτείνεται να είναι τρεις νέοι.
 
 

                                          Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

 Σαν πρόγραμμα προτείνω :

Πέμπτη  20-8

Βράδυ: Ώρα 20.00 κήρυξη έναρξης εκδηλώσεων «Δάφνη 98» από το Δήμαρχο. Επίσης λίγα λόγια προς τους νέους για το τι τους ενώνει με το χωριό και πως  πρέπει να ενδιαφερθούν και να προσφέρουν και αυτοί σε αυτό.
             Ώρα 21.30 Βραδιά νέων με ανάλογο συγκρότημα.
Την υπευθυνότητα προς τούτο μπορεί θα έχει  η επιτροπή εκδηλώσεων νέων.

Παρασκευή 21-8

 Πρωϊ :       ώρα 11.00   Διαγωνισμοί σε ζωγραφική , έκθεση.
Απόγευμα: ώρα 17.30   Αθλητικές εκδηλώσεις
 Βράδυ:      ώρα  21.30  Βραδιά παραδοσιακής μουσικής ,
 Εμφάνιση χορευτικού συλλόγου Δαφναίων Πάτρας , γλέντι-χορός-φαγητό-ποτό.

Σάββατο 22-8

Πρωϊ :        ώρα 10.00-14.30  Έναρξη διημερίδας.
Απόγευμα: ώρα 17.30-20.00  Συνέχιση διημερίδας.
Βράδυ:       ώρα 20.30 Διαγωνισμός προϊόντων :προβατίνας , αρνιού ,γίδας , κατσικιού, κριαριού ,  τράγου ,  κότας , κόκορα , του καλύτερου τυριού , μυζήθρας , γιαουρτιού του μεγαλύτερου αυγού.  Απονομή επάθλων διαγωνισμών .
             Ώρα 21.30 Βραδιά των μικρών με  καραγκιόζη , κουκλοθέατρο. Την ευθύνη έχει η επιτροπή πολιτισμού.

Κυριακή 23-8

Πρωϊ : ώρα 10.00-14.00  συνέχιση διημερίδας,.
Απόγευμα: ώρα 17.30 Παρασκευή παραδοσιακού γλυκού-Συνέχιση διημερίδας-άφιξη προσκεκλημένων , προσφώνηση επισήμων και κλείσιμο της διημερίδας το οποίο μπορεί να γίνει και δημόσια στην κεντρική εξέδρα.
Βράδυ: ώρα 21.30 Βραδιά θεάματος – Θεατρική παράσταση.
κλείσιμο εκδηλώσεων.

Παράλληλα όλες τις μέρες των εκδηλώσεων θα λειτουργεί η έκθεση παραδοσιακού υλικού.

 Το παραπάνω πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι άκαμπτο. Έτσι μπορεί να
προστεθούν οποιεσδήποτε άλλες εκδηλώσεις ή και να γίνει εναλλαγή προγραμμάτων σε ώρες και μέρες.
 

Προϋπολογισμός

Έξοδα:

Δημοτικό συγκρότημα               600.000
Νεανικό συγκρότημα                 400.000
Θέατρο                                       700.000
Καραγκιόζης-κουκλοθέατρο    300.000
Διημερίδα                                   100.000
Διαγωνισμοί-έπαθλα                 200.000
Δημόσιες σχέσεις                      100.000
Λαογραφική έκθεση                  100.000
        Σύνολο                             2.500.000   έως 3.000.000 περίπου

Έσοδα(πηγές)
 
Προϋπολογισμός Δήμου
Συνεισφορές συλλόγων , προσώπων
      >>            επαγγελματιών
Ενοικίαση χώρου εκδηλώσεων για πώληση φαγητού-ποτού.
Κρατική επιχορήγηση
 

Παρατηρήσεις

1. Είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να βρεθούν και να λειτουργήσουν για τις εκδηλώσεις πολλά άτομα. Γι αυτό πρέπει να γίνει στροφή σε μια εκατοντάδα νέων ανθρώπων που υπάρχουν το καλοκαίρι στο χωριό. Με κατάλληλη μεταχείριση είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα μας απογοητεύσουν. Αυτοί είναι η ελπίδα για το χωριό.

2. Καλό θα είναι σε όλες τις εκδηλώσεις να αναδειχθεί η  ποιότητα και να αποφευχθεί η  προχειρότητα , (γι αυτό συνιστάται στις επιτροπές , μελέτη και έγκαιρη προετοιμασία. Η προετοιμασία πρέπει να γίνεται από πολύ νωρίς και στους τόπους των εκδηλώσεων , από δέκα μέρες πριν , τουλάχιστον) , καθώς και η φτηνή προσωπική προβολή. Είναι βέβαια θεμιτή η προσωπική προβολή μέσα από τις εκδηλώσεις , όταν αυτό  γίνεται καλύτερα με την μετριόφρονα ,  πολιτισμένη , υπεύθυνη θέση , αλλά και την δραστηριοποίηση και προσφορά του καθενός. Ο κόσμος σε αυτό το σημείο έχει αλάνθαστο κριτήριο.
 

                                                                            Μπουσιούτης Ιωάννης
                                                                                Ηλία Αφεντάκη 21 – Χαλκίδα
                                                                                         Τηλ. 0221-29601